top of page
  • wimvdb3

Workshop: Werkplekleren activeren en laten renderen

Over ervaringen bij het introduceren op de werkvloer van het Catharina Ziekenhuis. En een concrete business case bepaling bij de toepassing van werkplekleren in relatie tot het HiX EPD.

Performance Journey GOES DUTCH

Woensdag 11 mei 2022 - 11.20 uur


door:

Claudia Hendriks - Ramaekers; Onderwijskundig adviseur Catharina Ziekenhuis

Wim van de Brug: Directeur Permento


Waak voor de gedachte dat werkplekleren een makkelijke oplossing is om medewerkers te ontwikkelen, want het is nu eenmaal niet vrijblijvend en vraagt goede begeleiding en organisatie. In deze workshop nemen we je aan de hand van een concrete case mee door dit proces met alle uitdagingen, valkuilen en successen. Tenslotte bespreken we een business case hoe werkplekleren kan renderen.


Het is de taak van Learning en Development professionals om werkplekleren/performance support te introduceren op de werkvloer en het gehele proces te faciliteren. Je hebt de nieuwste leertechnologie ingekocht. Veel tijd en geld gestoken in de ontwikkeling van relevante inhoud. Het introductieproces samen met corporate communicatie professionals vormgegeven en perfect uitgevoerd. Begeleiders gemobiliseerd voor ondersteuning vanaf livegang. Kortom, je hebt aan alle randvoorwaarden voldaan. Het is dan aan de medewerker zelf om ermee aan de slag te gaan, in context van het werk en op het moment van behoefte.


Maar wat als medewerkers werkplekleren niet toepassen of de interne ICT afdeling de leertechnologie niet wil/kan adopteren? Dan rendeert werkplekleren niet en moet je als Learning en Development professional flexibel zijn en lef hebben om het anders te gaan doen.


47 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page