top of page
  • Foto van schrijverpermento

Wet BOPZ wordt Wvggz. Hoe werkt dit dan straks in het EPD?

Bijgewerkt op: 11 jan. 2022

Momenteel bevatten alle EPD systemen functionaliteit die de Wet BOPZ ondersteunen. Deze functionaliteit zal tot eind 2019 beschikbaar blijven. Niet alle EPD’s zijn nu al leverbaar met de nieuwe functionaliteit die de Wvggz moet gaan ondersteunen.

Wijs medewerkers de weg
Nieuwe werkwijze in een bestaande applicatie

Toch is die nieuwe functionaliteit er straks ineens en zal iedereen zich aan de nieuwe regels en de richtlijnen van de overgangsperiode moeten houden. Klassikale training op dat moment is dan ook geen goede optie. Het is kostbaar, tijdrovend en weet je nog precies hoe het werkt als je het daadwerkelijk moet doen. Dat maakt de eindgebruiker onzeker. Functies in software applicaties hebben bij veel medewerkers wat meer tijd nodig om er vertrouwd mee te raken. Geschreven handleidingen lossen dit niet op.

Medewerkers op het scherm laten zien wat ze moeten doen - zoals een key-user doet - blijkt in de praktijk de beste manier om te leren. Leren op het moment dat je het moet doen. Performance Support Systemen wijzen op dezelfde wijze stap voor stap op het scherm aan wat de medewerker moet doen. En indien gewenst, kunnen deze stappen worden verrijkt met achtergrond informatie, protocollen of werkafspraken. De medewerker leert hierdoor tijdens het werk. Zonder eerst documenten te hoeven lezen maar door direct uit te voeren.

Permento is zo’n Performance Support Systeem. Het functioneert als een digitale assistent of beter nog, een virtuele key-user die dag en nacht beschikbaar is om de medewerker stap voor stap de weg te wijzen. En al heeft een medewerker nog helemaal niets meegekregen van de Wvggz, als deze de relevante gids opvraagt dan kan hij of zij foutloos de informatie in het EPD verwerken.

Met welk EPD je ook werkt, neem voor je medewerkers alle onzekerheid weg en maak samen met Permento de gidsen die je medewerkers in staat stellen om per januari 2020 direct de juiste handelingen uit te voeren. Maak bij voorkeur zelfs voor alle handelingen in het EPD stapsgewijze gidsen - niet alleen voor de Wvggz - of maak gebruik van reeds door andere organisaties gemaakte gidsen. Hiermee zorg je ervoor dat medewerkers altijd aan de virtuele key-user kunnen vragen hoe ze iets in het EPD moeten doen en foutloos kunnen werken. Dat helpt eindgebruikers én de echte key-users.

Met ons in contact komen of direct een afspraak inplannen? Maak je keuze.

Voor meer informatie over de virtuele key-user voor mijnQuarant: https://www.permento.nl/virtuele-key-user-voor-mijnquarant

Voor meer informatie of een vrijblijvende demonstratie op locatie:

Bel 078 61 62 999 of mail naar support@permento.nl.

Liever een online demo van 30 minuten, plan deze dan direct zelf hier in.

47 weergaven0 opmerkingen

תגובות


bottom of page